Potrivit acestuia, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat anti-Covid  peste 5000 de profesori și învățători din toată țara.

Oficialul de la Educației afirmă că rata de infectare din școli este îm scădere în acest fel.

Centrele de vaccinare sunt deschise până la ora 20.00, iar profesorii intră în categoria personelor prioritare la imunizare.

„Deci la acest 5000 de angajați vaccinați astăzi se va mai adăuga cu siguranță. Ieri fiind deschise doar 23 de centre, deci practic jumătate din țară, am avut 3.800 de angajații vaccinați, 1.750 cu vaccinul de la AstraZeneca și 2050 cu vaccinul Pfizer.

Per total la această oră angajații din învățământ vaccinați cu prima doză sau chiar și cu rapelul sunt într-un număr de 70.000” , declară Sorin Cîmpeanu, citat de Antena3.

Vaccinarea anti-Covid în școli

Inițial, unele dintre cadrele didactice susțineau că se face o presiunea asupra lor pentru a se vaccina.

Ulterior, au revenit și consideră că este metoda prin care pot scăpa de școala on-line. Cei mai mulți dintre profesori nu s-au acomodat cu această formă de educație.

S-au confruntat cu probleme de natură logistică, dar și de ordin profesional.

Prin urmare, Ministerul Educației s-a hotărât să plătească în plus profesorii pentru orele pierdute din timpul școlii on-line.

Astăzi, Biroul de Presă al Guvernului a făcut publică întreaga procedură

elevul nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului.  Nu dispune de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet;

elevul se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2020-2021 sau are situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină;

elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare,

Inspectoratele școlare vor repartiza bugetele pentru acordarea de sprijin tuturor școlilor unde va avea loc programul național pilot de tip ,,Școală după școală”.