Potrivit Ministerului Educaţiei, ieri, 21.02.2020, s-a efectuat o analiză cu CNACAV, potrivit căreia, în cursul acestei săptămâni ar putea începe vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învăţământ.
“Din analiza făcută astăzi, 21 februarie, împreună cu CNACAV, rezultă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învăţământ să demareze chiar în această săptămână. O decizie se va lua în cursul zilei de mâine (luni – n.r.) şi va fi anunţată de CNACV. Ministerul Educaţiei apreciază în mod deosebit eforturile făcute de către CNACV în acest sens”, se arată într-o informare a Ministerului Educaţiei.

Vaccinare condiţionată

Conform sursei citate, în vederea programării va fi nevoie ca inspectoratele şcolare judeţene şi universităţile să pună la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), listele nominale cu personalul din cadrul învăţământului care este de acord cu vaccinarea în centrele special amenajate.

“Operaţiunea va dura circa o săptămâna. Locaţiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învăţământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru Bucureşti, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO)”, afirmă Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

42.000 de persoane angajate în învăţământ s-au vaccinat împotriva virusului Sars-Cov-2

Potrivit statisticilor, până în momentul de faţă s-au vaccinat 42.000 de angajaţi care activează în cadrul sistemului de învăţământ, iar dintre aceştia, un număr de 21.000 de persoane s-au prezentat în vederea efectuării rapelului.

Cu toate acestea, numărul prezentat mai sus nu include şi personalul din sistemul de învăţământ superior medical, respectiv, personalul care în ciuda faptului că este angajat în sistemul de învăţământ, acesta a fost înregistrat pentru vaccinare în categoria „personal medical”

“În acest moment, în platformă de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajaţi din sistemul de învăţământ (fără medicii din învăţământul superior medical)”, a mai precizat Ministerul Educaţiei.

În ultimele zile, în România s-a putut observa o creştere a numărului de utilizări a vaccinului de la AstraZeneca, iar numărul reacţiilor adverse a cunoscut, de asemenea, un trend ascendent.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19, acestea sunt la vaccinul AstraZeneca.