Conform secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, românii vor putea să se vaccineze cu serul produs de Johnson&Johnson din 15 aprilie. Vaccinul va fi folosit în cabinetele medicilor de familie, cât și în centrele mobile.

Peste 60.000 de doze de vaccin vor ajunge în țara noastră cu câteva zile înainte de data stabilită de autorități.

Serul nu necesită o depozitare specială și va putea fi administrat atât în cabinetele medicilor de familie, cât și în centrele de vaccinare mobilă ce vor ajunge în localitățile greu accesibile.

„O veste foarte bună. Astăzi am fost anunţaţi de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, joi, 60.000 de doze”, a afirmat Andrei Baciu, la Digi24.

60.000 de doze de vaccin produs de Johnson&Johnson vor ajunge în România

De asemenea, Andrei Baciu a precizat că serul american va putea fi administrat o singură dată și că un al doilea lot va ajunge în România la sfârșitul lunii aprilie.

Țara noastră va primi, până la sfârșitul lunii aprilie, un număr de 163.000 de mii de doze de la compania americană.

Andrei Baciu a mai menționat că alegerea imunizării cu acest tip de tratament este favorabilă atunci când vorbim de „balanţa de beneficii-riscuri”. El a mai precizat că nu este dovedită o asociere între vaccinul Johnson&Johnson şi cazurile de evenimente tromboembolice.

Florin Cîțu a anunțat că din 1 iunie vom reveni la normalitate

Premierul României a anunțat că în următoarele două luni urmează să ajungă 8,3 milioane de doze de vaccin. Cîțu susține că din 1 august se va putea renunța la purtarea măștii, atâta timp cât românii vor decide să se vaccineze.

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape. 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal.

Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte. Fără restricții, fără mers noaptea. Fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vaccinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat Florin Cîțu.