Compania americană Novavax a anunțat că vaccinul produs este eficient împotriva formelor severe de boală. Serul are o protecție de 48,6 % contra mutației sud-africane.

Novavax va aplica pentru autorizare de urgență în Marea Britanie, informează France Presse, relatează Agerpres. În Marea Britanie au fost efectuate testele clinice din faza 3 pe 15.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 84 de ani.

Conform datelor, eficacitatea Novavax a fost de 96, 4 % împotriva noului coronavirus și 86, 3 % contra mutației britanice.

Vaccinul Novavax– NVX-CoV2373

Numele vaccinului produs de către compania americană, NVX-CoV2373, este eficient și împotriva formelor severe de boală. Un alt studiu efectuat pe aproape 3.000 de persoane, pe arii extinse, în Africa de Sud, infectați cu o altă variantă a virusului, eficacitatea vaccinului a scăzut la 48,6 %.

Vaccinul Novavax este administrat în două doze şi utilizează o tehnologie diferită de cele folosite pentru vaccinurile deja autorizate

Vaccinul este pe bază de proteine care declanșează un răspuns imunitar, fără virus. Reprezentanții companiei au precizat că vor depune o cerere de autorizare de urgență în Statele Unite ale Americii, în al doilea trimestru al anului.

Uniunea Europeană are de gând să cumpere 100 de milioane de doze de vaccin

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a precizat cu UE are de gând să cumpere 100 de milioane de doze de vaccin, cu opțiunea de 100 de milioane de doze suplimentare.

Comisia Europeană a semnat, până în momentul de față, șase contracte cu cu grupul britanico-suedez AstraZeneca şi cu cel american Johnson &Johnson. De asemenea, UE a semnat contract și cu duo-ul franco-britanic Sanofi-GSK, cu Pfizer-BioNTech, CureVac german şi cu Moderna.

Compania americană Novavax a anunțat că vaccinul produs este eficient împotriva formelor severe de boală. Serul are o protecție de 48,6 % contra mutației sud-africane. Vaccinul este produs în Marea Britanie. Numele vaccinului produs de către compania americană, NVX-CoV2373, este eficient și împotriva formelor severe de boală.