Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID, Valeriu Gheorghiță, a precizat că înscrierile pentru etapa a III-a ar urma să înceapă în martie, iar vaccinarea din luna aprilie.

Medicul militar a precizat pentru Digi24 faptul că înscrierile pe platformă ar urma să înceapă din luna martie. Valeriu Gheorghiță a explicat că se vor crea listele de așteptare după ce încep programările pe platforma de vaccinare.

Românii care se vor înscrie vor putea primi vaccinul în luna aprilie.

„De la jumătatea lui martie punem în funcțiune lista de așteptare, persoanele se vor program pe acea listă și în ordinea listei alocăm locuri disponibile persoanelor care se înscriu în etapa a II-a și după 75% persoane vulnerabile. Vom asigura locuri și când atingem un nivel suficient de mare în aceste categorii, vom aloca și pentru etapa a III-a”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID-19, la Digi24.

Totodată, Gheorghiță a mai dat de înțeles că listele de așteptare vor fi deschise în funcție de numărul de vaccinuri primite de către România.

Mai multe persoane vaccinate decât cazuri de COVID-19

Conform Digi24, Valeriu Gheorghiță a zis că procesul de vaccinare în România merge foarte bine. Aproape jumătate de milion de persoane s-au imunizat cu ambele doze de vaccin, iar din martie începe vaccinarea pentru restul populației.

Într-un an de pandemie aproape, s-au înregistrat circa 774.000 de cazuri, cele raportate, desigur, iar în mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinarem astăzi avem 771.000 de persoane vaccinate, dintre care circa 550.000 sunt vaccinate cu a doua doză, deci practic cu schemă completă”, a spus Gheorghiță la Digi24.

România, locul 3 în UE privind vaccinarea împotrvia COVID-19

Potrivit Mediafax, România este pe locul 3 în UE în ceee ce privește procentul persoanelor imunizate cu două doze de vaccin.

Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a mai anunțat că România este pe locul 6 în UE în ceea ce privește totalul dozelor administrate. Peste 1,2 milioane în privința procentului de persoane vaccinate cu prima doză.