Valeriu Gheorghiță a vorbit despre cazul profesoarei din Oradea ce a murit după administrarea rapelului cu vaccinul de la Moderna.

„Există un cadru metodologic național prin care toate evenimente adverse care apar după administrarea oricărui tip de vaccin trebuie să fie raportat către Agenția Națională a Medicamentului și dispozitivelor medicale din România. Indiferent dacă se ridică sau nu suspiciunea vreunei relații de cauzalitate.” a declarat Valeriu Gheorghiță la Antena 3.

Medicul a mai precizat că, până în acest moment, nu există nicio legătură între administrarea vaccinului și decesul femeii.

,,Din cele prezentate în materialul din presă arată o disfuncție multiplă de organe care nu are în niciun caz cum să fie legată de vaccin.

Din punct de vedere fiziologic nu se pot instala într-un timp atât de scurt discunctii multiple de ogane” a mai susținut coordonatorul campaniei de vaccinare.

O femeie de 55 de ani, din Oradea, a murit după ce a făcut rapelul cu vaccinul Moderna

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că a aflat despre acest caz din presă și nu a fost informat oficial.

,,Aceste cazuri se raportează oficial către ANM. Eu nu sunt o instituție care să centralizeze aceste reacții adverse, indiferent de natură lor. (…)Eu le prezint în atenția opiniei publice săptămânal. (…)

Trebuie să înțelegem că din păcate sunt evenimente care țin de evoluția biologică a unor boli pre-existente, cunoscute sau nu”a mai adăugat Gheorghiță pentru Antena 3.

Vaccinul Moderna și moartea suspectă a femeii din Oradea

O profesoară de fizică din Oradea a decedat pe 12 martie după ce a făcut rapelul vaccinului anti-COVID Moderna. De menționat este că ea și-a făcut vaccinul împreună cu soțul ei.

Femeia a suferit o insuficiență multiplă de organe, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru viața profesoarei. Femeia a murit în cursul serii de joi.

Medicii susțin că nu există nicio legătură între vaccin și deces. Profesoara a suferit o acidoză metabolică severă cu substanță necunoscută, iar organele ei au fost afectate sever