Conform lui Valeriu Gheorghiță, aproape patru milioane de conturi au fost create pe platforma destinată înscrierii pentru vaccinare anti-COVID-19. Totodată, multe persoane sunt pe listele de așteptare în întreaga țară.

De asemenea, Gheorghiță se arată optimist și susține că în cel mai scurt timp posibil, România va atinge pragul de 50 % de persoane vaccinate catalogate ca fiind vulnerabile.

Procesul de vaccinare a persoanelor din categoria a II a

”Ne apropiem de 1 milion de persoane. Vorbim de persoane în vârstă sau cu boli cronice pe care îi avem în evidență. Mai sunt și cei cu boli cronice, ar fi un total de 4 milioane aproximativ.

Avem un sfert din ei vaccinați, ceea ce e bine până acum. Procesul de vaccinare merge bine. În perioada următoare o să atingem 50% din numărul persoanelor vulnerabile vaccinate.

Etapa a treia este deschisă ca posibilitate de vaccinare. Sunt multe persoane din etapa a treia care vor să se vaccineze. Am ales această posibilitate, cu liste de așteptare”, a spus Valeriu Gheorghiță pentru Digi24.

Gheorghiță: Etapa a treia este deschisă

Sâmbătă, 21 martie, s-au vaccinat 44.417 de persoane, dintre care 8.091 cu serul AstraZeneca.

Conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), 4. 267 de persoane au fost infectate cu COVID-19. În secțiile de terapie intensivă sunt internate 1334 de persoane.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.267 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19.

Nu există legătură între vaccinul AstraZeneca și apariția trombozei

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat tot pentru Digi24, referitor la problemele lotului de la AstraZeneca, că nu există legătură de cauzalitate între vaccinul AstraZeneca și apariția trombozei după imunizare.

Din datele centralizate de Agenția Europeană a Medicamentului, vorbim de aproximativ 13 cazuri de tromboză venoasă de sinus cerebral, ceea ce înseamnă, din 20 de milioane de persoane vaccinate la nivel european și în Marea Britanie, este aproape imposibil de făcut o legătură de cauzalitate între vaccin, vaccinare și apariția acestor fenomene extrem de rare”, a susținut medicul