Medicii din județul Timiș sunt siguri că indiferent de modul în care decurge vaccinarea, în toamnă vom fi loviți de valul patru al pandemiei.

În Timiș au fost vaccinate doar 20% din populație cu ambele vaccine și 25% cu cel puțin o doză.

Conform cifrelor oficiale, 340.000 de oameni din Timiș s-au vaccinat cu cel puțin o doză de vaccin, iar peste 150.000 sunt imunizați complet anti-Covid, adică au primit și a doua doză – rapelul.

Chiar dacă ne apropiem cu pași repezi spre cea de-a doua etapă de relaxare a restricțiilor, imunitatea colectivă pare să fie tot mai departe.

Timiș. Doar 20 % din populație a fost vaccinată cu ambele doze

Directorul DPS Timiș, Flavius Cioca, a explicat că nu se poate discuta despre imunitatea colectivă dacă nu se trece pragul de 50 % populație vaccinată.

,,Ideal este peste 60 – 70%. Mai avem mult până acolo, din păcate campania scade ca intensitate, la nivel național, nu doar în județul Timiș. Noi avem o poziție destul de bună, dar evident e nevoie de un efort concertat al fiecăruia dintre noi, de a ne convinge prietenii, cunoștințele”, a explicat Flavius Cioca, relatează Tion.ro.

Cioca și medicii susțin că valul 4 de COVID-19 va lovi România în toamnă, iar evoluția sa va fi influențată de modul în care vaccinarea are loc.

„Indiferent ce credem unii dintre noi, valul patru să știți că va veni, va veni undeva în toamna acestui an, că e octombrie, că e noiembrie, și ține de numărul de persoane vaccinate amplitudinea lui.

Cu cât sunt mai mulți vaccinați, cu atât va fi o amplitudine mai mică a valului patru”, a explicat  Flavius Cioca.

În Timiș există 30 de centre de vaccinare cu 89 de fluxuri, cele mai multe fiind Pfizer. Totodată, peste 100 de medici de familie din județ sunt împlicați în campania de vaccinare și numeroase firme private.

Până acum au fost vaccinate peste 2.500 de persoane cu serul anti-Covid la centrul Drive-Thru.