Varta Micro­battery  deţine pe plan local o fabrică de baterii la Braşov . Producătorul german are în vedere angajarea a 200 de persoane  pe pozițiile de montatori acumulatori. Anunțul a fost publicat pe site-ul Agenției Județene de Ocupare și Formare Profesională (AJOFM) Brașov. Potrivit anunțului, cei care doresc să se angajeze pot avea minim opt clase.

Varta Microbattery a primit în 2019 un ajutor de stat de 25,3 milioane de lei pentru o investiţie de 50 de milioane de lei. Astfel și-a extins producţia pentru acumulatori şi baterii pentru apa­rate au­ditive. Varta Microbattery se află printre cei mai mari producători de baterii din lume. Compania germană are unităţi de producţie în Germania, România, Indonezia şi China.

Compania a raportat pentru 2019, ultimul an de raportare, o cifră de afaceri de 276,2 milioane de lei (58,3 milioane de euro). Cifra de afaceri a fost  în creştere cu 35,5% faţă de anul anterior. Compania a avut un profit net de aproximativ 3,6 milioane de lei (760.000 de euro) în 2019. Profitul a fost în  scădere cu 27% faţă de anul precedent. În 2018 producătorul german de baterii a obţinut un profit net de peste 4,9 milioane de lei (1 milion de euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2019 la un număr mediu de 386 de angajaţi.

Compania germană Varta Microbattery – rezultate globale

Compania germană Varta Microbattery, a crescut pe bursa de la Frankfurt cu 250% de la începutul anului. Astfel a devenit cea mai performantă companie de pe bursa germană din 2019, potrivit Bloomberg.

Varta este una dintre cele mai vechi businessuri din Germania. Bateriile produse de ei stau la baza multor gadget-uri din piaţa electronicelor de consum.

În 2019 acţiunile Varta au crescut cu 250% pe bursa de la Frankfurt. Această creștere a transformat compania într-unul dintre cei mai performanţi jucători din Germania, şi una dintre cele mai bune performanţe bursiere din ultimul deceniu.

Varta a devenit lider global în ceea ce priveşte furnizarea de baterii pentru aparate auditive. Aparatele auditive reprezintă o piaţă în creştere la nivel global. În acelaşi timp, cererea pentru baterii pentru căşti tip earbuds creşte, deoarece acestea devin din ce în ce mai populare.