În cadrul unei conferinţe de presă care s-a susţinut la sediul Partudului Social Democrat din Bistriţa-Năsăud, primarul comunei Maieru, domnul Vasile Borş, a discutat despre problema referitoare la deşeurile pe care primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, le tot reclamă şi „amendează” prin diferite postări pe reţeaua de socializare Facebook, dar şi reclamaţii la Poliţie.

Vasile Borş: „Cei de la SGA cu ce se ocupă”

Jurnalista Cristiana Sabău a dorit să afle dacă acesta se ocupă de curăţirea apelor de deşeuri. În răspuns, primarul a afirmat faptul că râurile se află în administrarea Serviciului de Gospodărire a Apelor Române şi este nevoie urgentă de sprijinul SGA şi a Gărzii de Mediu.

„Probabil vin de peste tot. La Sângeorz are afluent și Cormaia. Dacă mergem acolo și vedem… Deci, vin de peste tot. Problema este, însă, în felul următor, ca să vă spun adevărul: Pun prima dată o întrebare. În administrarea cui sunt albiile râurilor?

În administrarea Serviciului de Gospodărire a Apelor Române. Haideți să vedem ce eforturi au făcut primăriile împreună cu asociațiile de dezvoltare intercomunitare pentru a pune la dispoziție pubele etc., într-un cuvânt colectare și sunt cheltuieli foarte mari, dar dacă nu vom fi sprijiniți în aceste acțiuni de SGA și de Garda de Mediu, zadarnic!

Eu vă dau un exemplu. Eu locuiesc la casă, iar în curtea mea vine un cetățean, eu fiind administratorul curții mele, și îmi aruncă doi saci cu gunoi. Păi cine le adună? Eu, că sunt administratorul curții mele. Trebuie să ajungem aici la o înțelegere să nu se arunce. Pandemia este a primarilor. Gunoaiele sunt ale primarilor. Numai întreb. Cei de la SGA cu ce se ocupă (n.r. angajații de pe Valea Someșului). Ei pot să-și facă slujba pe Someș, pe lângă apă, pe Ilve, făcând niște fotografii cu cetățeanul pe care l-au prins și să dea contravenții”, spune Vasile Borș.