Cu alte cuvinte, elevii nu se vor mai putea bucura de prea mult timp liber.

Vestea i-a bulversat pe elevi, dar mai ales pe părinți. Cei din urmă ar trebui să și decidă adupra acestui plan de recuperare.

Orice posibilitate ar trebui să fie valorificată. Nu sunt foarte optimist cu privire la o varianta generalizată de ore remediale pe perioada verii. Însă variante precum școli de vară în care să fie posibilă pregătire, în care să poată fi făcute ore de recuperare, da! Dar nu generalizată, din păcate. Nici la ora actuală nu avem platforme pentru evaluare-examinare online. Și atunci nu putem garanta că acele rezultate reflectă realitatea. Și din acest punct de vedere toată lumea a avut de pierdut. Toți elevii. Unii au avut mai mult de pierdut, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție, la Antena 3.

Veste bombă pentru elevi! Părinții sunt bulversați

Oficialul Guvernului spune că dorește ca elevii să aibă manuale digitale. Povara ghiozdanului pentru elevi are consecințe fizice. Cu toate acestea, dacă învățământul on-line s-a dovedit un eșec, este greu de crezut că și la manualele digitale vor avea acces ușor.

Veste bombă pentru elevi! Cifrele care aruncă Educația în aer

Un raport al organizației Salvați Copiii aruncă educația în aer. Arată în mod clar câte eforturi au făcut părinții, pentru a asigura accesul la învățământul on-line.

Părinții chestionați au pus pe hârtie toate cheltuielile și au văzut pe ce au dat banii:

echipamente IT și manuale școlare

materiale igienico-sanitare

alimentație.

Cea mai mare cheltuială pentru familii, mai ales pentru cei care au mai mult de un copil, a fost achiziționarea de dispozitive pentru acces la lecțiile on-line.

Oficialii Salvați Copiii spun că 7 din 10 părinți au cumpărat astfel de dispozitive, iar costul mediu a fost de 5800 de lei/familie. De altfel, peste 40% dintre elevii înscriși la învățământul de stat nu au avut acces la educație în pandemie, din cauza lipsei de posibilități financiare.