Toate deciziile pentru funcționarea grădinițelor s-au luat în funcție de situația epidemiologică.

Oficialii de la Educație spun că au pregătite toate resursele umane, astfel încât să le vină în ajutor părinților, în timpul pandemiei.

„Ministerul Educaţiei a creat cadrul legal pentru ca grădiniţele să poată organiza activităţi cu copiii şi în perioada vacanţei de primăvară. Astfel, un număr însemnat de grădiniţe din sistemul de educaţie vor funcţiona şi pe perioada vacanţei. Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta, în funcţie de solicitări şi de capacitatea grădiniţelor de a asigura resursa umană” , a transmis Ministerul Educației.

Citește aici ce cheltuieli au făcut părinții pentru școala on-line

Grădinițele rămân deschise în vacanță

Pe ministrul Cîmpeanu nu-l sperie absenteismul școlar din acest școlar, nici rezultatele dezastruoase de la simularea Bacalaureatului. A rămas optimist și spune că anul școlar se va încheia cu bine.

„Vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 angajaţi vaccinaţi acum, când vorbim, din învăţământ. (…) Până la începutul lunii mai vom avea un număr mult mai mare (n.r. – de angajaţi din Educaţie ce au fost  vaccinaţi). Mult peste jumătate din angajaţii din învăţământ. Primul-ministru şi-a asumat public în conferinţă de presă să spună că va susţine testarea noninvazivă despre care am discutat.

Regulile de protecţie respectate, vaccinare, testare şi trend descendent. Va da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, cu prezenţă fizică. Am avea şansa ca aceste zile în plus de vacanţă în aprilie să se transforme în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câştig. Este un imens câştig,” a precizat Sorin Cîmpeanu.

Anul școlar 2020-2021 a fost cea mai mare provocare din sistemul educațional. România a dovedit că, nu are infrastructură, nu are profesori să susțină lecții exclusiv on-line. Inclusiv Sorin Cîmpeanu a recunoscut că școala on-line a fost un eșec total.