Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale,doamna Raluca Turcan, preocupată de plata pensiilor la timp, s-a implicat personal în acest proces încă din luna trecută, declara ea. A discutat cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice, ai Ministerului Finanțelor și cu Compania Națională Poșta Română, instituțiile care colaborează la plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, pentru a stabili împreună un calendar care să asigure plata pensiilor la timp și în luna ianuarie. Deoarece toate aceste instituții au funcționat cu program redus în perioada sărbătorilor, ministrul a vrut să se asigure că acest lucru nu va afecta termenul de achitare a pensiilor pentru luna ianuarie. S-a stabilit urgentarea tuturor procedurilor, pentru ca în data de 4 ianuarie Casa de Pensii să poată trimite către Poșta Română toate ordinele de plată pentru pensii.

„Intervalul de plată pentru pensii în 2021 va fi 1 – 15 al fiecărei luni și am cerut instituțiilor implicate să depună toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună a anului viitor”, a precizat Raluca Turcan.

În 8 ianuarie, Preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Buciu, afirmă că nu există întârzieri în ceea ce priveşte plata pensiilor aferente lunii ianuarie pentru toate categoriile de beneficiari. În acest sens, Casa Naţională de Pensii Publice a transmis un comunicat:

„Ținând cont de zvonurile apărute în spațiul public, cu privire la plata pensiilor aferente lunii ianuarie a.c., facem următoarele precizări:

– Niciun talon de pensie nu a fost tipărit sau retipărit greșit, ba dimpotrivă ne aflăm în graficul normal de plată al pensiilor către beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor prin Compania Națională Poșta Română dar și beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor în cont curent, potrivit convențiilor în vigoare.

– Cu privire la pensiile speciale acordate conform legislației în vigoare, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 226/2020, privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, ordonanță care implică neactualizarea cu rata medie a inflației pentru un număr de 4603 beneficiari, taloanele de pensie au fost tipărite la valoarea aferentă lunii decembrie.

– Facem precizarea că, nici pentru aceste categorii de pensii speciale, nu există nicio întârziere cu privire la termenul de plată a lor către beneficiari.”