Având în vedere că sunt multe întrebări despre testare, respectiv vaccinare, oficialii Educației și cei ai Ministerului Sănătății lansează, miercuri, 7 aprilie, campania „ Vaccinare şi testare pentru învăţare”

„Vreau să vă anunţ în premieră că Ministerul Educaţiei a demarat o campanie care se numeşte ‘Vaccinare şi testare pentru învăţare’, o campanie care are parteneri sindicatele din educaţie, Consiliul Naţional al Elevilor şi Federaţia Asociaţiilor de Părinţi, în cadrul căreia cei cinci secretari de stat din Ministerul Educaţiei vor fi prezenţi în fiecare judeţ, un nucleu mic cu prezenţă fizică format din conducerea inspectoratelor, autorităţi locale, inspectoratul urmând a asigura participarea online a tuturor conducerilor şcolilor şi grădiniţelor din acest judeţ”, a declarat Cîmpeanu, la Digi 24.

COVID-19. Începe testarea

Astfel, pe baza informațiilor primite în cadrul acestei campanii, elevii, părinții și profesorii pot decide asupra vaccinării împotriva COVID-19.

Ministrul Educației este optimist cu privire la campania de vaccinare din sistemul școlar.

De asemenea, a transmis că mai multe grădinițe din țară vor fi deschise în vacanța de primăvară prelungită.

„Vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 angajaţi vaccinaţi acum, când vorbim, din învăţământ. (…) Până la începutul lunii mai vom avea un număr mult mai mare (n.r. – de angajaţi din Educaţie ce au fost  vaccinaţi). Mult peste jumătate din angajaţii din învăţământ.

Regulile de protecţie respectate, vaccinare, testare şi trend descendent. Va da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, cu prezenţă fizică. Am avea şansa ca aceste zile în plus de vacanţă în aprilie să se transforme în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câştig. Este un imens câştig,” a precizat Sorin Cîmpeanu, la sursa citată.

Din păcate, virusul Covid face victime și printre copii. Ultimul raport al Ministerului Sănătății arăta că trei copii sunt intubați la secțiile ATI din țară.