Untold și Neversea, două evenimente muzicale așteptate cu sufletul la gură de tineri, se vor organiza. La Cluj, au fost discuții aprinse pe tema aceasta, după ce în județul Harghita s-a organizat un pelerinaj cu o mulțime de oameni.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, la Digi 24, că este firesc să apară și alte măsuri de relaxare pe măsură ce oamenii se vaccinează anti-Covid.

„1 iunie vine cu niște relaxări. Cifrele se îmbunătățesc. E un lucru bun. Una din ele e cea pe care am susținut-o acum cîteva zile, de a avea concerte, evenimente, festivaluri cu număr mare de oameni. Condiția e ca acele persoane să fie vaccinate. E un lucru firesc și normal.

Avem un acord de la CNSU și avem un acord și în Guvern, care permite un număr mare limitat la capacitatea spațiului. Condiționat este ca persoanele respective să fie vaccinate”, a explicat Barna pentru sursa citată.

Veste mare pentru românii vaccinați. Pot participa la cele mai iubite festivaluri

Directorul festivalului Untold a scris, recent, pe Facebook, că nu este acceptabilă atitudinea autorităților față de evenimentele culturale.

„Încep postarea prin a vă spune că nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserică. Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul și nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dubla măsură cu care ne tratează autoritățile. Care e diferența, ca organizare, între pelerinajul de azi și un festival? Ai zice că e voba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie” , era mesajul postat de Edy Cherejy, responsabil de festivalul Untold.

Emil Boc e pro festivaluri

Emil Boc, primarul Clujului, a manifestat deschidere față de aceste festivaluri încă de la început. Prefectul Istavan Tasnadi s-a arătat mult mai sceptic și a menționat că nu ar fi cazul ca lumea să se gândească la muzică.

”Eu cred că acest test ar fi foarte riscant. Dacă o să avem un număr foarte mare de oameni, disponibilitatea de a încălca aceste măsuri este cu atât mai mare. Persoanele care tratează tot contextul pandemic cu responsabilitate, eu zic că preferă, în acest an, să sară peste un experiment sau chiar peste un festival”, a precizat Istvan, citat de clujcapitala.ro