Cu toate acestea, vestea de la șeful Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU), Raed Arafat, este clară.

Nu se va renunța la restricții din cauza celor care ies în stradă.

„Este de înțeles de ce protestează o parte din lume. Este acest sentiment că nu mai putem, că nu mai merge, de ce măsurile continuă și nu s-a rezolvat problema. E foarte greu să  explici la oameni de fapt comportamentul unor astfel de patogeni, cum se comportă, cum este situația.

Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor. Proteste au fost și în alte țări și ați văzut că și în celelalte țări măsurile lor au continuat” , a precizat Raed Arafat.

Cele mai multe dintre mesajele pe care le afișează protestarii sunt: demisia Arafat! Jos Arafat!

Veste pentru toți protestatarii. Nu se renunță la restricții

Numărul cazurilor de Covid crește de la zi, iar secțiile ATI abia mai fac față.

Oficialii Guvernului susțin că s-a ajuns la aceste măsuri, tocmai pentru că nu toată lumea a înțeles gravitatea virusului.

În opinia lor, românii ar trebui să le respecte nu doar de teama amenzilor sau a dosarelor penale.

Imunizarea colectivă, încă departe

Dacă reprezentanții Comisiei Europene(CE) vorbesc despre o imunizare colectivă mondială, posibilă în luna iulie ac, autoritățile române spun că vaccinarea s-a produs în proporție de doar 15%.

„Suntem pe la 15% în acest moment (cu imunizarea-n.r.)

Nu am reuși ca în perioada următoarelor luni să controlăm așa cum trebuie pandemia, am fi cu același restricții. Posibilitatea ca acest virus să capete noi mutații care nu vor mai fi acoperite de vaccinurile care deja au fost administrate, adică să punem cumva în pericol și beneficiul pe care persoanele vaccinate îl au” , a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță,  la  Antena3.

Peste 300 de persoane din toată țara s-au ales cu dosare penale și amenzi în urma protestelor anti-restricții.