Reprezentanții Pfizer spun că testele acestui vaccin pot dura maximum șase săptămâni.

„ Dacă totul merge bine și nu se întâmplă „ceva atipic”, odată autorizat, copiii peste 12 ani pot fi vaccinați cel târziu în vacanțele de vară”,  a declarat ministrul Sănătății din Germania,  Jens Spahn, relatează antena3.ro

La acest moment, vaccinarea anti-COVID nu este inclusă pe lista vaccinurilor obligatorii. O decizie CEDO a dat totul peste cap. Părinții ar putea fi obligați să-și vaccineze copiii împotriva virusului ucigaș.

Veste uriașă de la compania Pfizer! Toți părinții trebuie să știe

Politicienii din România analizează posibilitatea ca vaccinarea anti- COVID să devină obligatorie.

“În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinări acestui copil. Care sunt condițiile stricte și care ar trebui să fie partea din lege în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta vaccinarea. În condițiile în care nu există acest drept, copilul va fi preluat de altcineva”, a explicat fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, la Antena3 .

„Este în dezbaterea Parlamentului un proiect de lege privind vaccinarea, care prevede pentru anumite situații și posibilitatea de a se institui obligativitatea. Forma trebuie îmbunătățită. Vom discuta asupra aceastui subiect”, a declarat Ludovic Orban, pentru sursa citată.

Decizia CEDO ar putea încălca voința părinților

Autoritățile au început să se gândească serios la obligativitatea vaccinării împotriva COVID, după ce CEDO a spus că este legal.

„Obiectivul trebuie să fie ca fiecare copil să fie protejat împotriva bolilor grave.  Prin vaccinare sau prin dobândirea imunității de turmă”. În astfel de condiții,  măsura vaccinării obligatorii ar putea fi considerată drept „necesar într-o societate democratică”, este o parte din motivarea CEDO.

Plângerea a fost formulată de o familie din Cehia s-a plâns că nu este de acord să își imunizeze copilul împotriva altor boli, nu a virusului COVID.