Pacienții pot accesa site-ul la adresa www.casapneumologilor.ro . Are scop atât informativ, cât și practic. Prin intermediul acesteia, persoanele cu afecțiuni respiratorii pot afla informații avizate despre boala de care suferă, dar se pot și programa la un consult prin alegerea unui specialist.

„Programările se vor putea face atât în centrele de stat, cât şi în cele private. În funcţie de relaţia contractuală pe care o are instituţia în care lucrează medicul solicitat cu Casa de Asigurări de Sănătate, consultaţia poate fi gratuită (în baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie) sau contra cost (dacă instituţia unde lucrează medicul pneumolog nu se află în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate). Toate aceste detalii vor fi comunicate pacientului de către operator” , transmite SRP într-un comunicat remis TVR.

Veste uriașă pentru pacienți! Proceduri mai simple pentru afecțiunile cronice

Tema pentru anul acesta este Mituri și adevăruri despre astm. Pacienții vor avea la dispoziție un call center, dipsonibil la numărul 021.9904. Prin intermediul acestuia, se pot programa la specialiști pentru consult medical.

Măsura a venit ca un sprijin în această perioadă, în care oamenii cu afecțiuni respiratorii sunt mai vulnerabili în fața virusului COVID-19.

Unde și cui te poți adresa?

În prima etapă a programului va fi implementată Harta pneumologilor români. Este un instrument care vine în sprijinul celor care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate. Harta răspunde la cea mai simplă, dar importantă întrebare pe care oamenii şi-o pun atunci când apare nevoia unui consult medical: UNDE şi CUI mă pot adresa? Ea va permite fiecărui utilizator să localizeze rapid specialistul aflat cel mai aproape de el.

Aplicaţia Navigator va deveni operaţională într-o a doua etapă, după ce Harta Pneumologilor va fi completată. Prin intermediul acestei aplicaţii, pacienţii se vor putea programa la o consultaţie la un medic pneumolog înscris în platformă, apelând call center-ul pus la dispoziţie, transmit oficialii SRP.