De parcă nu era de ajuns faptul că suferă din cauza pandemiei, reprezentanţii HoReCa mai au un motiv de disperare, respectiv plata integrală a spaţiilor închiriate pe timp de pandemie şi carantină, care se află în proprietatea Primăriei.

Cu toate acestea, situaţia s-ar putea, în curând, sschimba. Omul de afaceri Dan Dinu,i-a solicitat primarului Dominic Fritz suspendarea chiriei pentru o anumită berărie care funcţionează într-un Spaţiu cu Altă Destinaţie, SAD, al primăriei din Piaţa 700.

Afaceristul HoReCa se adresează Primăriei Timişoara

Astfel, antreprenorul a înaintat o adresă la Primăria Timişoara, subiectul fiind discutat în ultima şedinţă a consiliului local. Conform documentului, milioane de lei se pare că au fost investiţi în spaţiul din Piaţa 700, iar chiria nu a fost modificată în timpul pandemiei.

În mod clar, acesta nu este singrurul afacerist timişorean care se confruntă cu situaţia de faţă, iar reprezentanţii primăriei afirmă că încearcă să identifice o anumită soluţie.

Cosmin Tabără: „Măsura pe care vrem să o luăm nu trebuie să fie una discriminatorie”

„Constituim un grup de lucru, am avut două întâlniri cu consilierii liberali, mâine mă întâlnesc cu cei de la USR, voi lua un punct de vedere și de la cei din PSD și Pro România. Vrem să venim în sprijinul oamenilor de afaceri, care au contracte de închiriere cu primăria, pentru spații în care au investit de-a lungul anilor și care au mulți angajați și au trecut prin această perioadă grea. Măsura pe care vrem să o luăm nu trebuie să fie una discriminatorie, ci să fie în folosul tuturor”, ne-a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.

Conform edilului, ar fi vorba despre două soluţii care sunt în cursul acestor zile. analizate de către primărie.

„Una dintre soluții este ca fiecare chiriaș care face dovada forței majore prin certificatul de constatare a forței majore de la Camera de Comerț să poată beneficia de o reducere a chiriei sau de o prelungire a perioadei contractele în anumite condiții”, a mai precizat Tabără.

290 de SAD în proprietatea Primăriei

Primăria Timişoara deţine un număr de 290 de Spaţii cu Altă Destinaţie care sunt închiriate oamenilor de afaceri, ori sunt date în grija unor organizaţii guvernamentale sau sunt închiriate pentru a fi utilizate ca locuinţe.

Potrivit spuselor reprezentanţilor PMT, SAD-urile închiriate celor din HoReCa sunt în număr de cţteva zeci, iar anul trecut Primăria Timişoara a redus la jumătate impozitul pentru cei din domeniul HoReCa.