Este vorba despre programul de mentorat destinat antreprenorilor din Transilvania, lansat de guvernul din Budapesta-Ungaria.

Este implementat de Secretariatul de Stat pentru Politicile Naționale, Pro Economica și Design Terminal.

Vizați sunt antreprenorii maghiari.

Vești bune pentru antreprenori! Cum vor fi ajutați în activitate

Cursurile, comuncările se vor defășura on-line începând de săptămâna viitoare.

Alt pas pentru antreprenori! Se înființează Camera de Comerț româno-maghiară

Recent, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a fost la Budapesta pentru acordul Camerei de Comerț româno-maghiare.

„ Am semnat împreună cu Peter Szijjarto, omolgul meu ungar, trei acorduri între România şi Ungaria. Primul este un protocol pentru operaţionalizarea Comisiei mixte, o structură prin care să îmbunătăţim cooperarea economică între România şi Ungaria.

Al doilea este acordul de înfiinţare a Camerei de comerţ bilaterale România-Ungaria, o structură prin care mediul de afaceri din România şi din Ungaria să poată să se apropie mai mult. Al treilea este acordul prin care vom realiza conexiunea între drumul expres Satu Mare – Oar şi drumul expres Mateszalka – Csenger, care va face posibilă deplasarea mai rapidă între România şi Ungaria”,a anunțat ministrul Năsui.

În mediul de afaceri internațional se practică de ani buni mentoratul. În această vară, la Cluj, este așteptat un lider la nivel internațional, John Maxwell.

Evenimentul se numește „Leading from the Heart”(Conducând cu inima) și va avea loc la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj, sâmbătă, 5 iunie 2021, începând cu ora 9.00.

Americanul a dezvoltat afaceri de succes cu un patrimoniu de 800 de dolari.

Este autorul a numeroase cărți de dezvoltare personală, cu exerciții practice.

Ține zeci de conferințe și îi ajută pe oameni să vorbească în public, să conducă echipe, să-și gestioneze emoțiile și să își asume decizii.

Conceptul de dezvoltare antreprenorială a ajuns mai greu în România. Abia de câțiva ani, la școală se studiază educație financiară și antreprenorială, cursuri prin care elevii sunt stimulați spre mediul de afaceri.