Compartimentul  post COVID are 13 paturi, iar amenajarea a fost posibilă după ce numărul de cazurilor de infecție a scăzut simțitor.

„Numărul de pacienţi COVID este în continuă scădere.  Asta ne bucură şi ne permite să reorganizăm pavilionul COVID al Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ şi să deschidem de azi 13 paturi pentru recuperarea respiratorie post-COVID. Pacienţii cu forme severe sau critice au nevoie după perioada acută de boală de suport medical care constă în medicaţie specifică, oxigenoterapie, exerciţii fizice, educaţie şi consiliere psihologică. Toate au scopul de a restabili starea fizică şi psihică a pacienţilor afectaţi respirator de trecerea prin COVID”, a explicat Mahler, relatează Agerpres.

Institutul de Pneumoftiziologie ‘ Marius Nasta va avea 50 paturi COVID, opt paturi suspecţi COVID, 15 paturi ATI COVID, cu circuite separate pentru fiecare tip de patologie

Vești bune pentru pacienții post-COVID. Se pot recupera într-o nouă locație

Cele mai frecevente simptome post-COVID SUNT oboseala cronică, mai ales a musculatorii, dureri de cap, dificultăți respiratorii. Astfel, pacienții au nevoie de terapii complexe, alternative, care să le redea starea fizică și emoțională de dinantea bolii.

Ce recomandări face un medic de familie

„Recomand oamenilor să fie mai atenți la stilul de viață, să facă mișcare, să mănânce echilibrat, să-și antreneze mintea spre aspectele pozitive ale vieții.

Ar fi bine ca oamenii să nu se mai lase influentati așa usor de orice informatie care circulă. Să discute cu oameni, specialisti în care au încredere!”, a precizat pentru evztransilvania.ro, Daniela Davidescu, medic de familie.

Cât de mult au scăzut cazurile de COVID

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 565 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 102 persoane au fost reconfirmate pozitiv.  Totodată, în ultimele 48 de ore, s-au vaccinat anti-COVID peste 100 000 de persoane.