Sorin Cîmpeanu a mai precizat, de asemenea, că grădinițele, doar cu avizul DSP, vor putea organiza activități educaționale. Conform Ordinului de Ministru, elevii din școlile unde nu se poate organiza simularea acum se va organiza după ieșirea din carantină a localităților unde funcționează acele școli.

Totodată, Cîmpeanu a declarat că școlile nu vor fi închise, chiar dacă valul trei al pandemiei se resimte din plin în toate județele țării.

„Aș vrea să fac o precizare importantă! Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat! Avem 20 de zile de vacanță. 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 și 10 aprilie, și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică.

Spun că nu se închid pentru că activitățile remediale se vor putea organiza la cerere inclusiv pe perioada vacanței de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea online”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

O lună de vacanță pentru elevii din România

Demnitarul a mai vorbit și despre vacanța de Paște, ce a fost prelungită cu trei săptămâni.

Avantajul este că aceste zile de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iunie cu condiția respectării regulilor în școli, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare în școli, cu condiția testării masive în școli”, a  mai declarat, luni, ministrul Educației.

Cîmpeanu a declarat zilele trecute, la o emisiune TV, că examenele naționale de anul acesta se vor derula cu prezența fizică a elevilor. Totodată, demnitarul a precizat că anul școlar 2020/2021 se va încheia, chiar dacă școala românească a suferit puternic datorită pandemiei de COVID-19.

Totodată, Cîmpeanu a dat asigurări că Guvernul va investi în educație, iar pentru începerea noului an școlar din toamnă se vor lua toate măsurile pentru ca și școala românească să-și revină după pandemie.