Totodată, Egiptul reia programul normal al magazinelor și al centrelor mari comerciale, începând cu data de 6 iunie, transmite Reuteres.

Pentru a salva sectorul turistic, Egiptul a vaccinat aproape toți angajații din sectorul HoReCa.

Egiptul renunță la restrucții. Scăderea dramatică a turismului

Deși este una dintre cele mai râvnite țări datorită peisajelor superbe pe care le oferă, anul acesta sectorul turistic a fost lovit din plin. Veniturile din turism au scăzut cu până la 70%. Autoritățile egiptene spun că acestea reprezintă aproape 15% din PIB-ul țării.

„ Egiptul este optimist că va primi mai mulţi turişti în anul acesta, numărul lor crescând constant din ianuarie până la circa jumătate de milion de vizitatori pe lună, a declarat ministrul turismului şi antichităţilor, Khaled El-Enany.

Egiptul a confirmat oficial 260.659 de cazuri de coronavirus, inclusiv 15.001 de decese începând de sâmbătă. Cu toate acestea, oficialii și experții spun că numărul real de infecții este mult mai mare, dar nu se reflectă în cifrele guvernamentale din cauza ratelor scăzute de testare și a excluderii rezultatelor testelor private” , transmit autoritățile din Cairo, citate de arabnews.