Ciprian Păun, renumitul avocat clujean, s-a găsit în curul zilei de ieri la un pas de moarte, la Colibiţa. Concret, avocatul a trăit clipe de coşmar în momentul în care şi-a găsit fiul într-un pârâu îngheţat din care a fost, evident, nevoit să îl scoată de urgenţă.

Ghinionul a făcut însă ca Ciprian să fie prins sub un zapor de gheaţă. Cu toate acestea, prietenii avocatului au reuşit să îl scoată din apă, iar un medic, unul dintre prietenii săi, i-a salvat viaţa prin manevrele de resuscitare specifice.

La un mas de moarte în încercarea de a îşi salva fiul

Accidentul de faţă a avut loc ieri, la Colibiţa, într-un mic pârâu care nici măcar nu ajunge până la genunchi. După ce a alunecat, copilul lui Păun a căzut în pârâu, moment în care tatăl a intrat în apă de unde şi-a scos fiul. Din nefericire, acesta a căzut  şi a rămas prins sub un zapor de gheaţă.

Prietenii acestuia, printre care şi un medic, au procedat rapid spre a îl scoate din apă, oferind primul ajutor medical, în această situaţie fiind vorba de resuscitare. Atfel, manevrele medicale efectuate i-au salvat viaţa, iar avocatul a fost transportat de urgenţă la o clinica clujeană cu ajutorul unui elicopter SMURD.

Ciprian Păun: „Cea mai frumoasă menire a unui tată este să-și salveze fiul”

„Am încercat să îl salvez pe băiatul meu, care a alunecat în râu. După ce l-am scos și l-am văzut în siguranță pe malul lacului împreună cu alți prieteni, am leșinat și am ajuns sub un pod de gheață. De acolo m-au salvat prietenii mei și cei cu care eram la cabană și mi-au făcut resuscitări. Am o fractură de os stern și sunt încă internat la Institutul Inimii. Se mai fac investigații. A fost un accident stupid, generat de iarnă și de condițiile meteo. Cea mai frumoasă menire a unui tată este să-și salveze fiul”, a precizat avocatul.

Ciprian Păun este o figură uşor de recunoscut, acesta fiind unul dintre cei mai apreciaţi avocaţi clujeni. În cariera sa, Păun a reprezentat în instanţă nenumăraţi jurnalişti şi este apreciat pentru actele sale de caritate.