Vremea se va răci în toată țara de sâmbătă,  iar temperaturile vor varia între 1 și 7 grade Celsius. Această răcire semnificativă în toată România vine după  o primă zi de Crăciun fără zăpadă și cu o vreme de primăvară.

Atenționarea de cod galben intră în vigoare de duminică, 27 decembrie, ora 07:00, până luni, 28 decembrie, ora 10:00 în zonele de montane din Alba Iulia și alte județe din țară. Potrivit ANM, în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi ninsori moderate cantitativ și viscol, iar vântul va suflat tare cu rafale de 80-90 kilometri pe oră, iar la creste poate ajunge până la 100-120 de kilometri pe oră. Viscolul puternic poate duce la o scădere considerabilă a vizibilității.

Vânt puternic se va semnala și în Munții Banatului, unde rafalele vor depăși 70 de kilometri pe oră, iar în zilele de luni și marți, vântul va continua să fie tare la munte, mai ales în zonele înalte, unde va spulbera zăpada.

La munte vor predomina ninsorile, în special la atitudine de peste 1500 de metri și se va depune un strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură.Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) și în noaptea de duminică spre luni (27/28 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

În partea de sud a țării vor fi precipitații moderate cantitativ local  de 15-25 de l/mp și izolat 30 l/mp. Ninsori și lapoviță o să apară sâmbătă seara ( 26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică ( 26/27 decembrie).  Vântul se va intensifica treptat de duminică, unde va atinge la rafală viteză în general de 50-55 km/h.

Meteorologii anunță că în zonele montane , pe spații restrânse, este posibil să se formeze polei și ghețuș.  Vremea rece va continua să-și facă prezența și la începutul lunii ianuarie, unde temperaturile vor ajunge la -3 – 1 grade Celsius în zonele montane, iar lapovița și ninsoarea își va face prezența in toată țara.

De amintit că luna ianuarie este , în mod normal, cea mai rece lună a anului din țara noastră, iar în această lună s-a înregistrat și recordul național absolut de -38,5 grade la Bod, în județul Brașov.