De asemenea, în cartea pe care Viorica Dăncilă o va publica zilele acestea în colaborare cu jurnalista Marga Nițu sunt descrise și relația cu Liviu Dragnea și confictele pe care le-a avut cu cei din conducerea Partidului Social Democrat.

Amnistia și grațierea cerute cu insistență de Liviu Dragnea

În cartea-interviu, fostul prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, vorbește despre relația cu Liviu Dragnea și cum fostul  președinte PSD i-a cerut să dea amnistia și grațierea.

„Îmi amintesc că eram la Scroviștea cu soțul meu, când au venit Paul Stănescu și Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia și grațierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare”, descrie Viorica Dăncilă  în volumul ei.

Multe voci din interiorul partidului au acuzat-o că nu a dat amnistia și grațierea, dar nimeni nu a venit cu un document pe masa Guvernului.

.„Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanțe pe justiție. Eu am crezut că justiția nu trebuie să depindă de politic și asta am spus-o de prima dată. Mulți m-au acuzat că nu am dat amnistia și grațierea. Au spus că am trădat. Însă, nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în ședința de guvern”, mai spune Dăncilă.

Probabil Liviu Dragnea voia să fie bine informat. Înaintea mea au fost dați jos doi premieri și gândește-te că pleca cu un deficit de încredere, iar din partea informatorilor nu cred că a fost numai exces de zel, cred că voiau să arate cât de importanți și utili sunt în fața șefului (…) A fost foarte greu pentru mine că eram urmărită. Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau tot ceea ce se întâmpla în guvern”, se destăinuie Viorica Dăncilă.

„Ciolacu a venit la mine acasă și a jucat un teatru prost. I-am făcut un ceai”

Viorica Dăncilă mai vorbește și de relația cu membri din actuala conducere a Partidului Social Democrat.  Ea a primit amenințări din partea secretarului general al PSD, Paul Stănescu, în momentul în care a refuzat să demisioneze.

„Eram la Parlament, la Grupul PSD din Camera Deputaților, în birou, când a venit o delegație formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Dragoș Benea și Marian Oprișan, care mi-au spus că ar fi foarte bine să-mi dau demisia din funcția de președinte și să conducă ei partidul, ca o structură interimară, până la alegerile prezidențiale (…) Stănescu mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci Dan Barna. Paul Stănescu mi-a spus: ai vrut să candidezi, n-ai vrut să lași pe alții să preia conducerea partidului, te voi distruge!”, susține Dăncilă.

După alegerile prezidențiale, când Viorica Dăncilă a fost învinsă de către Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a încercat să o convingă să renunțe la funcția de lider al PSD.

„M-a sunat și Ciolacu și mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a așezat pe canapea și mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut și un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat”, descrie Viorica Dăncilă scena.

,,Sunt alături de toți cei care au suferit pe  10 august”

Momentul 10 august este, de asemenea, amintit în cartea-interviu. Dăncilă regretă faptul că în perioada protestelor din Piața Victoriei, unde mai mulți oameni au fost bătuți și gazați, ea se afla în concediu.

„Regret ce s-a întâmplat pe 10 august și sunt alături de toți cei care au suferit. Regret că nu am fost la guvern în seara aceea. Poate că, dacă eram la Palatul Victoria, alta ar fi fost situația. Nu am putut anticipa ce avea să se întâmple.”