Anca Dragu, consideră că este de apreciat faptul că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a recunoscut greşeala. Acesta nu a cunoscut în detaliu conţinutul ordinului din aprilie 2020 care cuprinde prevederi privind înmormântarea persoanelor decedate în urma infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Este vorba de o eroare. Toţi suntem oameni, toţi greşim, toţi facem erori, iar ceea ce e de apreciat la Vlad Voiculescu este că a recunoscut această eroare şi şi-a cerut scuze. Poate alţi oameni erau tentaţi să înceapă să dea alte explicaţii, să ne ducă cu preşul, ceea ce el nu a făcut. A zis: „Da dom’ne, am greşit. Îmi pare rău. Şi mai mult decât atât, o să şi îndrept acest ordin, care, de altfel, e unul stupid‟. (…) Da, era un ordin din aprilie 2020. Ministrul Voiculescu, de asemenea, a cerut modificarea ordinului, s-a întâlnit cu reprezentanţii cultelor religioase şi s-a făcut ceva. Şi şi-a cerut şi scuze pentru că a făcut această afirmaţie eronată”, a afirmat senatorul, vineri.

Alianţa USR PLUS îl susține, în continuare, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu

„Are susţinerea noastră, desigur. Cred că trebuie să evaluăm activitatea unui ministru şi ministrul Voiculescu este un ministru eficient”, a spus preşedintele Senatului.

Referitor la contradicţiile dintre Vlad Voiculescu şi alţi membri ai Guvernului Cîţu, Anca Dragu a declarat:

„Eu nu văd aceste contradicţii în mod direct între ei, ci văd tot felul de comentarii, pe surse… Or, dacă cineva are ceva de spus trebuie să spună în mod clar, cu nume şi prenume, nu pe surse”.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii şi-a cerut scuze, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, joi, pentru faptul că în timpul declaraţiilor de presă referitoare la ordinul privind înmormântarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a preluat o informaţie greşită.

„Tocmai am avut declaraţii de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii, am preluat o informaţie greşită şi am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, aşa cum mai mulţi reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecţiei cu SARS-CoV-2 „se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare şi nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac‟. Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta, ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a scris ministrul.