Vlad Voiculescu a afirmat vineri că „există diferenţe fundamentale” între numerele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din spitalele COVID. Totodată a declarat că Unifarm reprezintă „unul dintre cele mai mari jafuri ale pandemiei”. Ironic, Voiculescu l-a învitat pe premier cerceteze aceste lucruri.

„Avem un ministru al Sănătăţii, care nu ştiu cat timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram, respectiv investigam. O să îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă de asemenea funcţia de prim ministru, să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. N-aş vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale”, a declarat Voiculescu în conferinţa de presă susţinută la Parlament.

Malițios, Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a aruncat mănușa celui care l-a demis:

„De asemenea, dacă tot avem un ministru interimar, care cunoaşte istoria anului trecut, o rugăminte care e în interes public e să urmărim care este situaţia Unifarm. (…) E una dintre companiile în pericol de dispariţie ale statului român, este unul dintre marile jafuri ale pandemiei, cel mai mare cu siguranţă. Ar fi bine dacă în acest interimat aceste două lucruri ar fi clarificate, mai ales că sunt legate direct de partidul care l-a susţinut şi îl susţine pe domnul premier‟.

Premierul Florin Cîţu nu a discutat aproape niciodată cu Ministerul Sănătăţii şi s-a transformat „în primul epidemiolog al ţării”, a mai declarat vineri Vlad Voiculescu.  Voiculescu a adăugat, acid, că s-a înşelat atunci când a crezut că „epoca epoleţilor a trecut”.

„Cred că am greşit în anumite aspecte atunci când m-am aşteptat la o anumită decenţă (…) în vremuri de pandemie, la decenţă din partea multor politicieni sau din partea unei părţi a presei, cred că am greşit. Am crezut de asemenea ca premierul numit de o coaliţie în care s-au stabilit reguli clare nu va folosi forţa pe care i-au dat-o pentru raţiuni care ţin mai degrabă de cariera sa politică, aşa cum dânsul s-a exprimat. (…) Am crezut că am ieşit din epoca epoleţilor, a specialilor, a privilegiilor nemăsurate. M-am înşelat, mai avem ceva drum până acolo, dar sunt sigur şi suntem siguri că acesta este drumul‟.