Totul a pornit de la dezvăluirile presei cu privire la faptul că nu are diplomă de masterat eliberată de Universitatea din Austria. Astel dezbaterile din Comisii pentru buget, s-au transformat și în ironii.

Voiculescu susține, însă, că e supracalificat. Ba mai mult, a postat totul pe rețeaua Facebook.

” Da, deţin studii superioare. (…) Am studiat până în anul 2011, găsiţi diploma mea pe contul meu de Facebook, găsiţi certificatul de la Ministerul Educaţiei pentru recunoaşterea acelei diplome. Vă stau la dispoziţie pentru o discuţie în limba germană, pentru vizite la facultatea din Viena”, a spus Voiculescu, întrebat de un parlamentar dacă are studii superioare.

Vlad Voiculescu, luat la întrebări despre studii. Ce spun managerii de spital despre diplomele lui

Jurnaliștii de la criticii.ro au dezvăluit, însă, luna trecută, că diploma de masterat ar fi, de fapt, un simplu certificat care se dă unor studenți pentru absolvirea unui singur curs. Pe baza acestuia, a obținut funcții importante, atât în România, cât și în Austria.

Vlad Voiculescu a intrat în dizgrația mai multor manageri de spital, după ce i-a schimbat din funcție politic.

Prntre aceștia se află și Ciprian Luca, fost manager al Spitalului de Psihiatrie din Ștei.

„Când nu ai studii(n.r. referire la studiile trucate ale ministrului Voiculescu), n-ai fost șef de scară măcar, ce cauți ministru? E vorba despre principiu, nu vorbesc de PNL, PSD, USR”, spune Ciprian Luca.

A primit critici și de la managerii spitalelor din Cluj, Sibiu. Voiculescu este acuzat de presiuni politice.

Plângere penală la DNA

Pentru neconcordanțele din CV și diplomele reale, Voiculescu s-a ales cu o plângere la DNA, scrie evz.ro

Cel care a depus plângerea este avocatul Dan MV Chitic, președinte al  Coaliției pentru Națiune.

“Pentru că pasivitatea este sinonimă cu o complicitate! Și noi nu suntem complici cu criminalii și cu impostorii” este motto-ul   plângerea formulată de liderul Coaliției pentru Națiune.