Conform AGERPRES, Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, a declarat, vineri, într-o conferință de presă comună cu Sorin Cîmpeanu, că nu s-a pus problema să demisioneze din Guvern. De asemenea, Vlad Voiculescu a vorbit și despre relația ,,foarte bună” pe care o are cu premierului României.

„Nu se pune problema. Nici nu a fost vreodată în discuţie ca cineva din Guvern să-mi ceară demisia. Nu mi-a cerut nimeni demisia.

Cu domnul Cîţu am o relaţie cât se poate de bună. La fel de bună precum cea cu domnul Cîmpeanu aici de faţă. Sunt pur şi simplu intoxicări de presă”, a declarat Voiculescu.

Intoxicări de presă

Ministrul Sănătății a mai precizat că nu există niciun conflict între miniștri. Totodată, el a mai adăugat că toate zvonurile referitoare la așa zisele conflicte cu Florin Cîțu sunt ,,intoxicări de presă”.

„Ideea aceasta că o discuţie pe un punct anume, în care fiecare vine cu propriile îngrijorări legitime, cu propria viziune asupra unui aspect sau altuia care impactează viaţa publică.  Educaţia, sănătatea naţiunii ăsteia, discuţiile sunt absolut necesare într-un cadru cât se poate de formal, de politicos.

Asta este tot, dar n-a existat niciodată un conflict sau ceva care să semene măcar a ceartă între oricare doi miniştri, respectiv între un ministru şi premierul ţării din momentul acesta”, a mai spus Vlad Voiculescu.

PSD a cerut demisia lui Vlad Voiculescu pentru tragedia de la ,,Matei Balș”

La începutul lunii, mai mulți parlamentari PSD i-au cerut demisia ministrului Sănătății după tragedia de la Institutul ,,Matei Balș”.Președintele PSD, Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook, a afirmat că  „Demisia ministrului Sănătăţii este un infim, dar obligatoriu gest de asumare a răspunderii pentru tragedia petrecută la Institutul „Matei Balş”.

Liderul social democrat i-a criticat pe Florin Cîțu pentru că ,, are cinismul de a se urca pe cadavrele acestei tragedeii” . Despre  președintele României, Klaus Iohannis, a precizat că ,, a trecut glonț cu limuzina pe lângă rudele victimelor de la Matei Balș”.