Ai avut vreodată gândul de a lua legătura cu unul dintre cei mai mari fizicieni din lume și să-i auzi vocea? Acum e posibil. Datorită tehnologiei inteligenței artificiale acum ai șansa să vorbești online cu Albert Einstein. AI l-a reconstituit pe savant cu ajutorul unui sintetizator media și clonării vocale.

Totul a fost posibil datorită companiei Afloritmic și specialiștii în oameni digitali de la UneeQ. Dorința reprezentanților companiei a fost de a crea ceva care să poată răspunde la întrebările despre Einstein sau opiniile sale.

Care e vocea lui Einstein?

„Răspunsul este: majoritatea oamenilor nu știu și probabil că nici măcar nu le pasă”, a transmis Aflorithmic într-un comunicat despre Digital Einstein. „Ce le pasă este să-l poată înțelege cu ușurință și să simtă că interacționează cu Einstein”, a mai precizat compania, citată de IFL Science.

Conform înregistrărilor din istorie, savantul avea un accent german puternic și rostea cuvintele lent, ca și cum ar fi vorbite cu un prieten. Chiar dacă nu s-au putut folosi vechile înregistrări, specialiștii nu au folosi metoda normală de clonare a unei voci.

Specialiștii s-au inspirat din cinematografie, iar vocea pentru personajul lui Einstein a fost dotată cu informații adunate din cercetările istorice. Rezultatul este unul uimitor: savantul vorbește engleză, cu accent german puternic.

Răspunsuri adunate pe baza cercetărilor istorice

Cel mai mare obstacol pentru Digital Einstein a fost să pară că vorbește cu o persoană reală. Reducând timpul de răspun al vocii lui Einstein, de la 12 secunde la trei.

Potrivit Aflorithmic, Einstein în varianta digitală „face educația mai captivantă și mai cuprinzătoare și arată într-adevăr ce poate face un AI conversațional, depășind cu mult chatbotii sau serviciile pentru clienți”. Dacă îți dorești să intri în conversație cu cel mai mare savant din lume și dorești să-l întrebi ceva, acum ai posibilitatea.

Dacă ai întrebări pentru Albert Einstein, le poți adresa aici.

https://einstein.digitalhumans.com/?_ga=2.166360566.973306649.1619009263-948019782.1619009263