Vlad Voiculescu crede cu tărie că motivul pentru demiterea sa nu este cel real, așa cum a decarat:„Nu cred că este cineva în această sală care să creadă că a fost doar un pretext‟. Pentru Voiculescu, toate gafele și erorile pe care le-a făcut sunt scuzabile și de fapt s-a încercat manipularea opiniei publice. „Dacă deranjezi anumite privilegii, sistemul va acţiona împotriva ta”, a spus el.

În încercarea de a-l ironiza și acuza pe  Florin Câțu, Voiculescu i-a acuzat pe liberali de o faptă extrem de gravă: ascunderea datelor reale ale pandemiei.

PSD a reacționat prompt și susţine că scandalul din coaliţia de guvernare confirmă că românii au fost minţiţi de autorităţi. Conform acestuia, deciziile privind restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, nu au fost fundamentate de date epidemiologice reale.

PSD acuză liberalii de manipularea opiniei publice, prin falsificarea datelor

Social-democrații au somat USR PLUS să voteze solicitarea de înfiinţare a comisiei de anchetă privind datele despre pandemie.

„PSD a avut dreptate când a susţinut că datele privind pandemia au fost măsluite şi că actuala guvernare a ascuns realitatea cetăţenilor din interese politice, electorale sau de imagine. Scandalul din Coaliţia de guvernare confirmă pe de o parte faptul că românii au fost minţiţi de autorităţi, iar pe de altă parte că deciziile privind restricţiile impuse populaţiei nu au fost fundamentate pe date epidemiologice reale, ci după interesele politice ale guvernanţilor”, se arată într-un comunicat al PSD publicat  vineri.

Conform sursei citate, USR PLUS are obligaţia, în acest context, să voteze solicitarea PSD. Trebuie înfiinţată o comisie de anchetă privind „măsluirea datelor” despre pandemie.

„În noul context politic, USR PLUS are ocazia de a face dovada transparenţei pe care au tot clamat-o până acum, dar pe care nu au dus-o niciodată până la capăt. Dacă vor într-adevăr să demonstreze că sunt în slujba aflării adevărului şi că nu folosesc „principiul transparenţei” doar ca pe un instrument de şantaj sau vendetă politică, atunci au obligaţia ca luni să voteze solicitarea PSD de înfiinţare a comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie. Românii au dreptul să ştie adevărul despre pandemie şi despre modul în care au fost fundamentate restricţiile impuse în această perioadă”, se mai arată în comunicat.