Într-o postare pe Facebook,  Vlad Voiculescu, fostul șef al Sănătății, o compară pe Andreea Moldovan, fost secretar de stat în timpul mandatului său, cu Laura Codruța Kovesi. El spune că a fost atacată, la fel ca fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție(DNA), dar în străinătate astfel de români sunt apreciați.

Povestea recentă a Andreei este nu doar povestea unei românce #profesioniste și #cinstite care are parte de apreciere mai degrabă în străinătate decât în țara ei. Este o poveste comună a milioane de români.

Un detaliu suplimentar cred că merită remarcat: o româncă atacată de tot ce înseamnă presă mafiotă în această țară a fost demisă de la vârful unei instituții fără ca măcar o dată să îi fi fost reproșat ceva, fără să fi primit măcar un telefon înainte. Ultima dată când se întâmpla ceva similar – în cazul LCK – măcar ieșea purtătorul de cuvânt să anunțe. Acum a fost un comunicat de presă. La câțiva ani distanță, „statul român” a ales să acționeze la fel, a scris fostul ministru al Sănătății din partea USR.

De ce atacă, de fapt, Voiculescu?

Vă reamintim, Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au fost demiși în luna aprilie, prin ordinul premierului Cîțu. Celor doi li s-a reproșat că nu au gestionat corespunzător pandemia și au comunicat date inexacte privind numărul îmbolnăvirilor de Covid, al deceselor. După acest episod, Voiculescu a declanșat un adevărat scandal, în speranța că se va rupe coaliția de guvernare. Nu a avut nicio șansă, însă. Partidul i-a găsit înlocuitor rapid. Despre planurile ascunse ale fostului ministru al Sănătii, evz.ro și evztransilvania.ro au scris în mod repetat. Faptul că o compară pe Andreea Moldovan cu Laura Koveși este ridicol. Cele două au activități diferite și au plecat în conjucturi total diferite. Într-adevăr,  Andreea Moldovan nu merita să fie și huiduită la părăsirea Ministerului, dar e doar un caz particular.

Medicul Andreea Moldovan a lucrat ca director medical la Spitalul din Brașov, dar este și proprietara unei firme medicale, alături de soțul său. Amândoi au relații solide în lumea politică. S-a scuzat că a uitat să treacă în declarația de avere faptul că este asociată la un spital privat.