Vlad Voiculescu a avut numai patru luni de mandat, iar colegii lui de partid au profitat de vulnerabilitatea coaliției de guvernare, ținându-i isonul.

Mai exact, au amenințat că ies de la guvernare. Au declarat că nu îl mai susțin pe Florin Cîțu în funcția de premier. Ultima dorință aprinsă a celor de la USR PLUS este ca premierul să nu mai semneze revocarea miniștrilor din coaliție.

Despre această situație, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că este dreptul premierului.

Cum minte Voiculescu. Chiar și în documente!

În fapt, Voiculescu s-a grăbit să arunce bomba, pentru a-i impresiona pe români, imediat după demitere. Invitat la Digi 24, vineri, 16 aprilie, el a susținut că sunt mai multe decese de COVID-19, însă, abia acum a aflat. Mai precis, cu doar câteva zile înainte de a fi demis.

Nu putem ști încă ce diferență este între cazuri. Pe de o parte, vorbim de o metodologie care e imperfectă. Asta e incertitudinea. Este o diferență a cărei dimensiuni nu o cunoaștem, mi-a semnalat asta un consilier. Am făcut verificări la nivel mic, la nivelul spitalelor și există o problemă de metodologie

Dacă comparăm cele două platforme în care se fac comparări, este o diferență. Această diferență este semnificativă. Nu este exclus să fie mii de morți în plus”, a spus Vlad Voiculescu la  Digi 24.

Bâjbâială și în documente. S-a încurcat în cererile de informații publice

Dacă ar fi fost un ministru care să țină cu adevărat la transparența datelor, nu ar fi gafat și în cererile de informații publice.

Spre exemplu, în luna februarie ac, evztransilvania.ro solicita, în baza Legii 544/2001(R), să spună câte cazuri de COVID s-au înregistrat în așa numitele spitale non-COVID. În toată țara, erau semnalate cazuri, chiar decese de COVID în spitale non-COVID!

Citește și: Transparența datelor eronate, ultima gafă a ministrului Voiculescu

Cum răspunde fostul ministru al Sănătălii: 26 februarie 2021: pentru identificarea și difuzarea informației solicitate, răspunsul va fi comunicat în 30 de zile.

 Află și: Uluitoarea inginerie Vlad Voiculescu

După 30 de zile(09.03.2021). În adresa remisă evztransilvania.ro, întrebarea este ocolită, motiv pentru care a primit o altă solicitare.

 Citește și:  De ce a cedat USR fără luptă? Culisele unui scandal politic cu miză de miliarde de euro

În schimb, pe rețelele de socializare, Voiculescu a postat date eronate privind vaccinarea, numărul de cazuri de COVID-19, care au atras atenția și mai mult asupra neputinței lui de a gestiona Sănătatea României.

Evident, nu ar fi putut să repare tot ce  s-a distrus în sistem timp de 30 de ani, însă, lipsa de asumare a propriilor decizii și fapte arată, în fapt, imaturitatea politică a celor de la USR Plus.