În cursul serii trecute, în Bistriţa-Năsăud a avut loc o misiune mai puţin obişnuită, întrucât dintr-un horn adânc de patru metri a fost salvat, de către voluntarii de la SVSU, un pescăruş.

TonVet a asigurat îngrijirile veterinare, iar pescăruşul urmează să fie externat în cel mai scurt timp.

Sunetele pescăruşului au alertat proprietarii

Din cauza faptului că proprietarii auziseră ceva ciudat în horn, în data de 05.04.2021, aceştia au alertat autorităţile competente, iar un echipaj de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, a fost detaşat la faţa locului, unde au reuşit să salveze pe pasărea aflată la patru metri adâncime.

„Uneori misiunile pentru care suntem solicitați sunt inedite. Așa a fost cazul și luni seară, când am fost chemați să salvăm un pescăruș. Micuțul era căzut într-un horn, la o adâncime de 4 metri. Intervenția a durat 4 ore și s-a finalizat cu bine!”, au scris cei de la SVSU pe pagina lor de Facebook.

Clinica TonVet a asigurat serviciile medicale de specialitate

Urmare a salvării pescăruşului, acesta a fost transportat la Cabinetul Veterinar TonVet, aflat pe strada Alba Iulia din municipiu.

„Undeva pe la ora 20.00 – 21.00 au venit băieții cu el. Săracul era deshidratat, nealimentat, speriat, cu tahicardie. Nici nu se putea ține pe picioare. Pe lângă că a durat foarte mult intervenția de salvare, cine știe de când era acolo, în horn. Așa că am rămas surprins când am văzut că bea apă.

De obicei, când sunt așa speriați și în starea în care era el, nu mai reacționează. Dar el a băut apă, l-am îngrijit, azi va primi pește. A rămas peste noapte la noi. NU am văzut aseară alte leziuni.

Oricum va rămâne aici până se face bine și apoi îi vom da drumul. E un pescăruș adult, nu e pui, dar nici bătrân. Probabil în perioada asta de migrare, o fi fost pe ceva culoar de tranzitare, o fi obosit, sau o fi fost epuizat.. Probabil și-a căutat ceva de sprijin și a ajuns acolo. Cine știe?!?”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Toni Varga de la Cabinetul Veterinar.

Situaţii inedite, multiple

Acesta a spus că de-a lungul timpului a avut fel și fel de situații „frumoase” alături de cei de la SVSU.

„Sunt niște oameni faini, care iubesc animalele și care, la rândul lor, sunt și ei deținători de animale. Am avut multe misiuni de salvare și momente inedite cu ei. Îmi pare rău că nu le-am mediatizat. Sunt cazuri frumoase, care ne fac să mai uităm de ceea ce se întâmplă în jurul nostru”, a mai spus veterinarul.

„Doar pentru că animalele nu pot vorbi, nu înseamnă că nu simt și nu suferă! Animalele au și ele o viață, la fel de importantă ca viața unui om!’‘, a mai scris voluntarul Florin Bucur de la SVSU, pe pagina sa de Facebook.