Astăzi, 31 martie, în plenul Camerei Deputaților se va da votul final privind moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Luni, parlamentarii au dezbătut moțiunea, intitulată ,, Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”. Pe lângă deputații PSD, reprezentanții AUR sunt în favoarea adoptării moțiunii.

Social democrații susțin că ministrul trebuie să plece deoarece, în cele 17 luni de guvernare, agricultura română nu s-a dezvoltat și a trecut prin cea mai neagră perioadă datorită incompetenței de care acesta a dat dovadă.

Moțiunea simplă PSD împotriva Ministrului Agriculturii

Susținătorii moțiunii simple au precizat că munca în agricultură e ,, cu sudoare.  Cu lacrimi uscate pe obrajii triști, dar mai ales cu sufletul legat de glia strămpșească”.

„Dumneavoastră, oare, aveţi sufletul legat de glia acestei naţii? Sau l-aţi vândut pe doi arginţi intereselor celor care îşi doresc distrugerea agriculturii României? Răspunsul îl ştiu toţi fermierii, producătorii şi agricultorii români. Prin tot ceea ce aţi făcut demonstraţi că sunteţi cel mai mare dăunător al agriculturii româneşti! Şi pentru asta este obligatoriu să plecaţi urgent din funcţia de ministru”, afirmă parlamentarii PSD.

Pierderi de 1 miliard de euro

Adrian Oros a atact pe social democrați și a spus că țara noastră pierde, anual, un miliard de euro datortă modului în care a fost gestionată agricultura de PSD.

„Oamenii, fermierii, au înţeles demult că PSD minte, învrăjbeşte, dezinformează şi manipulează. Aţi călărit agricultura României timp de 22 de ani distrugând aproape tot.

Acum, precum lupii îmbrăcaţi în blană de oaie, vorbiţi despre problemele agriculturii acumulate în ultimii 30 de ani. Agricultură pe care PSD a pus-o pe butuci, şi aşteaptă ca eu, ca noi, să facem minuni într-un an şi jumătate. An de criză sanitară, lovit de fenomene meteo nevaforabile”, le-a transmis Oros reprezentanţilor PSD.

Oros le-a dat asigurări semnatarilor moțiunii că crescătorii de animale mici și mari nu vor avea de suferit cât timp va conduce Ministerul Agriculturii. De asemenea, el a adăugat cu PSD își exprimă o ,,falsă îngrijorare” pentru țăranul român.

Potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.