ACTUALIZARE: Deputații au respins miercuri moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. 161 de deputați au votat împotriva moțiunii, în vreme ce pentru au fost 140

Moțiunea simplă e intitulată ,, „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”. Ea a fost semnată de 109 sociali democrați și dezbătută în ședința de luni. Este prima moțiune simplă depusă de opoziție în acest sens.

Pentru ca moțiunea simplă să treacă, ea trebuie să fie votată de majoritatea deputaților prezenți. Chiar dacă moțiunea va fi votată, ea nu are efect juridic imediat, iar Vlad Voiculescu nu va fi automat demis.

La ședința de luni, social democrații au venit cu pancarte negre prin care îi solicitau demisia lui Vlad Voiculescu.

AUR susține moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu

Pe lângă social democrați, membrii partidului AUR sunt în favoarea adoptării moțiunii simple.

Deputații PSD îl acuză pe Vlad Voiculescu pentru lipsa de profesionalism și incoerență ce nu s-a mai întâlnit în ultimii 30 de ani .

Vlad Voiculescu a reacționat și a amintit că vinovatul principal de dezastrul din sistemul de sănătate din România este PSD.

„Vorbesc despre asumare oamenii partidului care, de la Revoluţie încoace, a avut 12 miniştri ai Sănătăţii. Vorbesc despre asumare colegii de partid ai ultimilor trei miniştri ai Sănătăţii – toţi anchetaţi de DNA. (…) Am găsit sistemul de sănătate din România mult mai rău decât l-am lăsat. V-aţi bătut joc de aproape tot ce am făcut în 2016 şi era un început de reformă reală”, a afirmat ministrul.

Vlad Voiculescu: V-ați bătut joc de oameni

Ministrul Sănătății a mai declarat că încă din 2017, social democrații și-au bătut joc de munca și efortul său depus în vederea schimbării sistemului de sănătate din România. De asemenea, Voiculescu a amintit despre cum oamenii sunt umiliți în spitale și cum sunt obligați să dea șpagă pentru a fi tratați.

Din prima lună din 2017 v-aţi bătut joc de parte din munca mea. Tot în cele 7 luni cât am fost ministru al Sănătăţii am introdus lista medicamentelor esenţiale a OMS în legislaţie. (…) 16.349 de oameni au notificat Ministerul Sănătăţii pe care dumneavoastră l-aţi condus că li s-a cerut şpagă în spitale. (…) Au vurt să raporteze că au fost umiliţi în spitale şi ce aţi făcut a fost să îngropaţi aceste sesizări la Ministerul Sănătăţii. 16.349 de oameni v-au cerut să le apăraţi demnitatea, iar voi v-aţi bătut joc de ei”, mai spune Voiculescu.