Meteorologii au anunțat ploi torențiale în toată țara, iar temperaturile vor fi ridicate.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea este mult mai caldă pentru această perioadă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Vreme cu ploi torențiale și vânt puternic

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate şi izolat vor fi condiții de grindină. Se vor înregistra temperaturi între 23 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiazăși seara. Se vor înregista descărcări electrice și vânt puternic. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

În vest și în nord-vest vremea se menține frumoasă și caldă. După-amiaza, în sud, în est, în centru, dar și în zonele înalte vor fi perioade cu averse consistente.

Temperaturile vor depăși până la 30 de grade Celsius

Astăzi, 8 iunie, se anunță o zi însorită în Câmpia de Vest și se vor atige 30 de grade Celsius. Joi, instabilitatea cuprinde toată țara. După-amiaza vin alte averse cu tunete și fulgere, o să cadă grindină și pot să apară vijelii.

În nordul Transilvaniei și Moldovei se vor înregistra temperaturi cuprinse între 20-26 de grade Celsius.

Vreme frumoasă va fi și în ținuturile vestice. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, nu vorbim despre ploi, iar la amiază termometrele vor indica până la 28 de grade.

În Transilvania găsim atmosferă instabilă. Mai ales în a doua parte a zilei vin averse cu tunete și fulgere, s-ar putea să cadă grindină, iar în Carpații Meridionali ploile pot lăsa în urmă peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.