Vreme de vară  în primele zile ale luni mai, anunță ANM.

Astăzi, 4 mai, cerul va fi variabil și doar spre seară, în regiunile estice, vor fi condiții de ploi slabe.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade pe litoral și 23 de grade în sudul teritoriului.

Cele minime vor varia între -2 grade în estul Transilvaniei și 12 grade în Dealurile de Vest.

Vremea în Transilvania

Cerul va fi mai mult senin în mare parte a teritoriului, va avea unele înnorări ziua în sud-est și la munte, iar spre sfârșitul nopții în vest și sud-vest, dar numai izolat și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. La Cluj, temperatura maximă va ajunge azi, 4 mai, la 15 grade, iar cea minimă va atinge un grad.  La Brașov, va fi soare. Temperatura maximă va fi de 15 grade, iar cea minimă de 5 grade, potrivit ANM. La Sibiu, va fi ceva mai cald. 16 grade la amiază vor arăta termometrele, iar 6 grade va fi temperatura minimă. În Arad, va fi vreme de primăvară. Se vor înregistra 20 grade la amiază, iar temperatura minimă va ajunge la 10 grade. La Timișoara, va fi cel mai cald. 21 grade va fi temperatura maximă, iar cea minimă 11 grade.

Prognoza meteo în Capitală

În București, vremea va fi frumoasă, cu cerul variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în scădere față de ziua anterioară se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade, transmite ANM.

Miercuri, 5 mai, vremea  va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi în a doua parte a zilei și noaptea. Se vor înregistra  averse și descărcări electrice în zonele de deal și de munte și local în restul teritoriului. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și vor fi condiții de grindină, spun meteorologii.

sursa: ANM