Meteorologii anunță că vremea se încălzește în mai multe regiuni ale țării, iar temperaturile vor crește față de intervalul anterior.

Conform meteorologilor, marți, 2 martie, temperaturile vor crește în nord-est, la munte și deal. Vor fi înnorări și izolat ploi slabe, iar în prima parte a zilei se vor intensifica precipitațiile în regiunile sudice și sud-estice.

Vântul va sufla slab și moderat și se va intensifica noaptea și seara în Carpații de Curbură și Carpații Merdionali. La altitudini mari, viteza vântului va depăși 80…90 km/h. În Moldova zăpada va fi spulberată pe alocri, iar rafalele vor fi de 40..50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi între 6 și 4 grade Celsius. Dimineața și noaptea, în anumite zone din țară, va fi ceață.

Vremea la munte

În zonele montane din țară, temperaturile vor crește. Cerul o să fie variabil, cu precipitații reduse. Seara și noaptea în Carpații Meridionali și de Curbura, cerul va fi variabil, mai ales la altitudini mari. Viteza va depăși 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată. Temperaturile maxime va fi de 5..6 grade Celsius, iar cea minimă de -6…-2 grade.

La începutul săptămânii, în Banat, temperaturile vor fi în creștere. Valorile termice vor ajunge la 14..16 grade Celsius, iar minime vor fi între 0…2 grade Celsius.

În Crișana vremea va fi în marea majoritate caldă, cu maxime cu 12..14 grade. Noaptea se vor înregistra temperaturi între -1 și 2 grade Celsius. La amiază, în Transilvania temperaturile maxime se vor situa între 10..12 grade Celsius. Noaptea, temperaturile vor scădea spre -4 și 2 grade.

În Maramureș, temperaturile vor crește și se vor resimți 12 grade maxim, iar noaptea temperaturile vor scădea spre -4 și -2 grade.

Cum va fi vremea în Transilvania după 9 martie

După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, medii ale maximelor de până la 7…8 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -4 și -2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -8…-5 grade.