Potrivit ANM, vremea se va încălzi ușor în toată țara.

Cerul va fi variabil, mai mult senin în restul teritoriului. Spre seară, va deveni noros, mai ales jumătatea de nord-vest a ţãrii. Vor fi condiții de precipitaţii, predominant ploi, în general slabe cantitativ în zona montană . Pe alocuri, în Transilvania, pe arii restrânse, precipitaţii mixte. Izolat, vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte.

Vremea. Cât de cald va fi în weekend

În perioada 27-28 martie, vremea va continua să se încălzească.

Temperatura maximă va fi cuprinsă între 8 grade în estul Transilvaniei. Se vor înregistra 16-17 grade în Câmpia de Vest şi Câmpia Română. Temperaturile minime vor fi între -5 şi 5 grade.

Vremea la munte

La munte, se vor înregistra precipitaţii mixte și chiar descărcări electrice. În prima parte a intervalului, vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali, iar noaptea va sufla sufla slab şi moderat.

Salvamont Sibiu transmite că se menține avertizarea de avalanșă. Riscul producerii este mai mare, cu cât vremea va continua să se încălzească.

Astfel, sporturile de iarnă sunt interzise, transmit salvamontiștii.

Prognoza meteo, luni, 29 martie

Luni, 29 martie, vremea va continua să se încălzească, mai ales în regiunile sud-vestice. Cerul va fi mai mult noros în nordul, centrul şi estul ţării, unde pe arii restrânse, vor fi precipitaţii, mixte la munte şi mai ales ploi în rest. În celelalte regiuni, cerul va fi doar temporar noros şi numai izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, ziua, la munte şi în est.

Temperatura maximă va fi cuprinsă între 10-17 grade, iar minima va varia între -5 și 6 grade.

Cum explică meteorologii schimbările climatice

Meteorologii explică fenomenele bizare din ultima perioadă. Ei susțin că primăvara este, oricum, un anotimp în care apar tot felul de modificări ale vremii.

„Primăvară e, prin natura ei, mult mai variabilă ca anotimp decât vara și iarnă. Și toamna e anotimp de tranziție. Și atunci se face circulația de la sezonul cald la rece, și atunci ai tipuri de circulație de la sezon cald la rece. E încă o stare de amestec până se stabilizează centrii de acțiune care influențează vremea în emisfera nordică.

Până se aranjează curenții de aer mai durează câteva zile. Săptămâna viitoare vremea va fi mai caldă, încălzirea începe din week-endul acesta, dar trebuie să urmărim toate actualizările tocmai pentru că primăvară e atât de dinamică și pot apărea schimbări în ce se întâmplă în emisfera nordică foarte rapid. Va veni și vremea mai caldă din weekend, dar e bine să urmărim actualizările care ne dau informații despre fenomenele extreme care pot fi actualizate și localizate cu intensitate mai înainte”, a explicat Roxana Bojariu, expertul climatolog, citat de evz.ro