Vremea va continua să fie deosebit de rece, iar temperatura minimă va fi cuprinsă între -10 și 1 grad.

În unele zone, inclusiv în Capitală se vor înregistra ninsori, însoțite de tunete și fulgere.

Cerul va fi variabil, mai mult noros în sudul și estul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea.

La munte, va continua să ningă, iar stratul de zăpadă va crește.

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari, unde trecător zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită. Se va înregistrabrumă, local în jumătatea de vest a teritoriului și izolat în rest, fenomen neobișnuit pentru această perioadă a anului.

Vremea. Două anotimpuri în 24 de ore

Potrivit ANM, vineri, 26 martie, vremea va continua să fie rece pentru această perioadă.

În Transilvania, Dobrogea, Muntenia, vor fi precipitații mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, iar cele minime vor varia între -9 și 2 grade.

Izolat se va produce ceață, iar noaptea se va produce brumă.

Vremea în Capitală

Și în București, vremea va fi rece pentru această perioadă. De asemenea, preciptațiile mixte vor alterna cu tunete și un fulgere, un fenomen neobișnuit pentru această perioadă a anului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -4 și -1 grad. Noaptea vor fi condiții de brumă.

Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va ajunge la 0 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -3 grade.

De sâmbătă se încălzește

Vremea se va încălzi ușor, de sâmbătă, 27 martie, în toată țara.

Temperaturile vor fi mai apropiate de cele normal acestei perioade din an. În medie, ziua vor fi valori cuprinse între 10 şi 15 grade. Noaptea vor varia între -1 grad şi 3 grade. De asemenea, vor fi precipitaţii slabe, predominant ninsori, se vor semnala la începutul intervalului în sudul şi estul regiunii, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou după data de 29 martie.

Sursa : ANM