Vremea va continua să fie mohorâtă în toată țara, iar la munte vor fi descărcări elecctrice și lapoviță, transmite ANM.

Duminică, 18 aprilie, va fi mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.

Temporar, mai ales ziua va ploua în cea mai mare parte a țării, iar la munte se vor semnala precipitații mixte. Izolat, cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și pe arii restrânse în sudul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade. Cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Izolat, mai ales în cursul nopții, se va semnala ceață.

Vremea în București

În Capitală, vremea se va menține mai rece pentru această perioadă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade. Spre sfârșitul zilei, va fi ceață.

Val de aer rece în toată țara

Temperaturile vor rămâne scăzute şi săptămâna viitoare, dar nu vor fi negative

Această masă de aer rece se va menţine şi în următoarele două zile, astfel că temperaturile vor fi modeste. Temperaturile minime vor fi pozitive în aproape toată ţara. Sisteme noroase vor traversa teritoriul ţării noastre şi vor determina apariţia ploilor în majorittatea regiunilor. Este foarte probabil ca aceste ploi să determine şi cantităţi mai importante de apă, iar în zonele montane vom mai întâlni precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare”, a anunţat Elena Mateescu, meteorolog ANM, la Antena 3.

Cum va fi la munte și în Transilvania

Potrivit ANM, la munte și în Transilvania, se vor semnala precipitaţii mixte. Pe spaţii mici, prin cumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri în zona montanã înaltã şi în sudul Banatului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Sursa. ANM