Vremea va intra într-un proces de răcire, transmite ANM. Temperatura minimă va fi cuprinsă între -2 și 8 grade, iar cea maximă va ajunge la 10 grade.

Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ploua în jumătatea de nord a țării, iar ziua local și în regiunile sudice. Vor fi mai ales averse, însoțite izolat până spre seară și de descărcări electrice. Cumulat, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, mai ales în nord-vestul și centrul teritoriului.

Vremea la munte

Potrivit ANM, la munte va ninge și se va depune un strat consistent de zăpadă.

La altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol.

Prognoza meteo pentru Transilvania

În Maramureș și Transilvania va fi lapoviță și ninsoare. Izolat, se va depune de strat de zăpadă, dar mai mult vor fi precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din rest. Vântul va sufla moderat, cu viteze în general de 45…55 km/h vor fi în majoritatea zonelor, îndeosebi în sud și sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 13 grade. Mai scăzute vor fi în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 şi 8 grade.

Va fi frig și în București

Vremea va fi rece în București, miercuri, 14 aprilie.

Temperatura maximă se va încadra între 3 și 14 grade, iar cele minimă va fi cuprinsă între -2 şi 6 grade

Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40…45 km/h

Meteorologii anunță că vremea va deveni mai caldă, cu temperaturi apropiate pentru această perioadă, din weekend.

Avertizările Salvamont, privind producerea unor avalanșe la munte, se mențin. Astfel, drumețiile montane, mai ales neghidate ar trebui evitate în această perioadă.

sursa: ANM