Vremea va continua să fie deosebit de rece în toată țara, spun meteorologii.

Temperaturile sunt, mai degrabă, specifice iernii.

În intervalul 9-10 aprilie, se vor înregistra temperaturi minime negative, local sub -5 grade în special în nordul şi în centrul ţãrii şi în dealurile sudice. Se va produce brumã şi pe alocuri îngheţ la sol, transmite ANM.

Vremea în Transilvania

Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopții. Cu unele înnorări ziua în zona montană, în special în Carpaţii Orientali. Pe arii restrânse va fulgui, iar după-amiaza și în regiunile centrale, estice și sud-estice unde doar cu totul izolat vor fi posibile, ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în zona montană înaltă. Dimineața, izolat, se va forma ceaţă.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 10 aprilie

Vremea se va încălzi ușor. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8…-7 grade în depresiunile intramontane şi 6…7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu unele intensificări pe crestele montane. Vor fi condiții de ceaţă, iar la sfârşitul nopţii se va produce brumă – local în Transilvania, dar lși în Transilvania, anunță ANM.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, va fi mai frig decât este normal pentru această perioadă.

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15-16 grade, iar cea minimă de 2- 3 grade, mai scăzută, până la -1…0 grade, în zona periurbană unde vor mai fi condiţii de brumă, informează ANM.

Risc de avalanșă la munte

Oficialii Salvamont spun că se menține riscul producerii de avalanșe și în weekend, mai ales în Munții Făgăraș.

Din cauza variațiilor de temperatură nocturne/diurne, potecile(acolo unde au fost străbătute până la cabane 1500-1700m) pot prezenta suprafețe foarte alunecoase in special dimineață iar dupa amiaza o consistenta apoasă. Asigurați-vă că sunteți echipati corespunzător condițiilor prezente pe trasee” .