Potrivit ANM, vremea va fi rece până sâmbătă, 17 aprilie.

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în jumătatea de nord a țării. Izolat se vor înregistra precipitații și în regiunile sudice. Cumulat, cantitățile de apă vor putea depăși local 15 l/mp, mai ales în nord-vestul și centrul teritoriului.

Vremea la munte

La munte va ninge, se va depune strat de zăpadă și, în special la altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și de Curbură. Rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol. În Maramureș și Transilvania va fi lapoviță și ninsoare. Pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător precipitații mixte se vor semnala și în zonele deluroase din rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud și sud est. Temperatura minimă va fi cuprinsă între -2 şi 8 grade.

Se menține alerta de Salvamont

Oficialii Salvamont avertizează că nu a trecut pericolul de a se produce avalanșe de zăpadă, mai ales la altitudini de 1500 de metri.

Turiștii sunt sfătuiți să nu se încumete la drumeții montane, mai ales dacă nu sunt ghidați, echipați corespunzător.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, cerul va fi mai mult noros și vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 3 și 4 grade.

Temperatura maximă, în continuare mai scăzută decât în mod obsișnuit la această dată, va fi de 14…15 grade.

„Luna aprilie este o lună reprezentativă de primăvară, mai stabilă decât luna precedentă, martie. Fenomenele specifice iernii sunt rar resimţite, iar fenomenele extreme de vară au o frecvenţă foarte redusă. Sub influenţa dominantă a circulaţiei aerului dinspre vest şi sud-vest şi ca o consecinţă a schimbărilor în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura
medie lunară a aerului înregistrează un salt evident faţă de lunile anterioare”, susţin meteorologii, potrivit Agerpres.