Vremea va fi rece, iar precipitațiile vor fi prezente în toate regiunile.

Potrivit ANM,  Noaptea de joi va fi foarte rece. Temperaturile pot atinge chiar și -10 grade în estul Transilvaniei. Vremea va fi rece și în cursul zilei de joi, temperaturile maxime fiind cuprinse între 3 și 13 grade Celsius, mai ridicate în Lunca Dunării, în timp ce minimele vor fi situate între -7 și 4 grade Celsius.

Vremea la munte. Vântul va sufla cu putere

La munte, vor fi ninsori în următoarele zile. Se vor semnala și averse și izolat vor fi și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări, în zona de munte urmând să sufle, la rafală, și cu viteze ce vor atinge 60…70 de km/h, viscolind zăpada. Temporar, vântul va sufla cu 45…55 km/h și în alte zone din țară, nu numai la munte.

Când ne bucurăm de soare

Meteorologii spun că avem șanse să ne bucurăm de soare , abia după data de 10 aprilie.

Până atunci, ar fi bine să nu renunțăm la hainele groase și să evităm drumețiile montane.

„ Menționăm că încă există zăpada în strat destul de consistent de la altitudini de 1000m in zonele ferite expunerii solare (N-NV). Astfel, deplasarea poate fi mult îngreunată. Datorită variațiilor de temperatură nocturne/diurne, potecile(acolo unde au fost străbătute până la cabane 1500-1700m) pot prezenta suprafețe foarte alunecoase in special dimineață iar dupa amiaza o consistenta apoasă. Asigurați-vă că sunteți echipati corespunzător condițiilor prezente pe trasee” , au declarat reprezentanții Salvamont Brașov.

După 10 aprilie, putem spune că a venit primăvara

„Până pe1 0 aprilie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, atunci când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade în special în nordul și în centrul țării și în dealurile sudice. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol” , au informat oficialii ANM.