Vremea va intra într-un proces de încălzire semnificativă, de astăzi, 23 mai, informează ANM.

Cerul va fi senin și va continua să se încălzească, urmând astfel a se înregistra temperaturi mai ridicate pentru această dată. În regiunile vestice, nordice și centrale, cerul va fi variabil, mai mult noros. ales După-amiaza și noaptea, pe suprafețe mici se vor semnala ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice.

Vremea la munte

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și din nou spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra în zona înaltă a Carpaților Orientali, iar la intensități mai mici și în vest, nord și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 16 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Izolat, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo, luni, 24 mai

Și luni, 24 mai, vremea va continua să fie caldă

Temperaturile maxime vor varia între 19 și 28 de grade. Cele minime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi ușor noros și pe alocuri vor fi averse însoțite de descărcări electrice, în primele ore ale zilei în sudul și sud-estul teritoriului, apoi î la munte, în vest și în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în prima parte a intervalului în Bărăgan, Dobrogea și sudul Moldovei, iar în cea de a doua în Banat, Moldova, dar mai ales la munte.  Pe crestele Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși viteze de 80…90 km/h. Temporar vor fi condiții de ceață.

În Capitală, vremea va fi caldă, temperatura maximă va ajunge la 31 de grade, iar cea minimă la 16 grade.

Sursa: ANM