Vremea va continua să fie instabilă, informează ANM.

Cerul va fi mai mult noros şi vor fi averse, însoţite şi de descãrcãri electrice, la începutul nopţii, local, îndeosebi în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi în Dobrogea, iar spre dimineaţã în regiunile vestice. Cu totul izolat în zona Deltei Dunãrii vor fi posibile cantitãţi de apã de peste 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 7 şi 13 grade. În zonele joase, pe suprafeţe restrânse se va semnala ceaţã.

Vremea la munte

La noapte, pe arii mai extinse în nord-vestul şi nordul ţãrii, precum şi în zonele de munte. Cantitãţile de apã vor depãşi local 15…20 l/mp şi pe arii restrânse, cu precãdere în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, 25…30 l/mp. Izolat va cãdea grindinã. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe parcursul nopţii, când la rafalã se vor depãşi 70…80 km/h în zona montanã înaltã, 50…60 km/h local în nord-vest şi în centru, iar în timpul ploilor, trecãtor va lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor situa sub mediile multianuale în regiunile vestice şi sud-vestice şi se vor încadra între 16 şi 25 de grade, cu cele mai scãzute valori în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade.

Prognoza meteo, marți, 18 mai

Vremea va fi răcoroasă, iar în nordul şi centrul ţãrii va fi rece pentru aceastã datã. Cu precãdere pe parcursul zilei, în majoritatea zonelor, vântul va prezenta intensificãri susţinute şi cu viteze mai mari la munte, în special în zona înaltã, unde rafalele vor depãşi 70…90 km/h, dar şi în sudul, centrul şi estul teritoriului, în general, cu viteze de 50…60 km/h. Înnorãrile vor fi persistente. În prima parte a intervalului, va ploua mai ales sub formã de aversã. Se vor semnala descãrcãri electrice, în Maramureş, Crişana, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în jumãtatea de nord a Moldovei, precum şi în zonele de munte

sursa: ANM