Administrația Națională de Meteorologie ( ANM) a anunțat că până vineri, 8 ianuarie, ora 8:00, vremea se va menţine caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie după care  se va răci treptat, iar iarna își va intra în rol cu ninsori în zonele montane.

Local în nord, centru şi nord-est, vor fi precipitații vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi în extindere dinspre sud, urmând să cuprindă cea mai mare parte a ţării.

În cursul zile de vineri, 8 ianuarie, și în noaptea de vineri spre sâmbătă, 8/9 ianuarie, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare în zona deluroasă a Transilvaniei, unde se va depune un strat de zăpadă.

În perioada 8-11 ianuarie vor fi  temperaturi maxime de 7-8 grade și minime de 2-4 grade, iar vremea va fi închisă și se va răci treptat.

În intervalul 12-17 ianuarie, vremea va deveni apropiată de normal sub aspectul termic, când temperaturile maxime se vor situa între -2 și 0 grade Celsiu, iar cele minime vor ajunge până la -8 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații se menține ridicată în zonele joase, unde se vor consemna cantități importante de apă.

Vremea la munte

În timpul zilei, valorile termice vor fi pozitive în primele zile ale intervalului de prognoză, situându-se în jurul a 3 grade Celsius. Vremea se va răci între 8-17 ianuarie, iar temperaturile vor scădea până la -6 grade Celsius. Noaptea, temperaturile pot ajunge de la -2 grade Celsius până la -12 grade Celsius.

Temporar va ninge în Munții Banatului, Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Vântu va avea intensificări în zonele montane, iar rafalele pot atinge 60-80 km/h, spulberând zăpada. În celelalte regiuni, local și temporar, rafalele de vânt vor ajunge la 40-50 km/h.

Administrația Națională de Meteorologie menționează că, în următoarele zile, se va instala o masă de aer rece, iar ninsorile abundente vor cădea la altitudinea de 1.600 de metri, păstrându-se  valori pozitive , local, în partea de sud-est.